2 komentarze88 Wyświetlenia
sezonowany stek t-bone
Sezonowany T-bone, idealny na steak prosto od Steki Premium

Stek T-bone to specyficzny rodzaj mięsa na stek. Łączy on w sobie dwa wyśmienite elementy wołowiny: polędwicę i rostbef. To właśnie zestawienie jest chwalone przez wielu smakoszy tego mięsa. Taki stek po odpowiednim prygotowaniu podbije serca każdego mięsożercy.

Dziś nieco odmiennie, gdyż przepis na tego T-Bone nie pochodzi od Naszych Szefów Kuchni. Wręcz przeciwnie, pochodzi od zwycięzcy Naszego konkursu organizowanego na stronie facebookowej Golden Products z okazji przekroczenia 1.000 like na ich fanpejdżu. Autorem tego przepisu, który uzyskał największe uznanie wśród Naszych czytelników jest Tomek Dobosz.

sezonowany steak T-Bone od OSI POLAND FOODWORKS
Stek T-Bone od Steki Premium pochodzi od starannie wyselekcjonowanych krów rasy holsztyńsko-fryzyjskiej, pochodzących z zakładu OSI POLAND FOODWORKS

Składniki:

  • 2 steki T-bone
  • ostra papryka
  • liście bazylii
  • czarny pieprz
  • 1/3 szklanki oliwy extra vergine
  • grubo zmielona sól morska

Marynata do mięsa:

Łączymy ze sobą posiekaną ostrą paprykę, liście bazylii, czarny pieprz oraz 1/3 szklanki oliwy extra vergine. Następnie w tej marynacie zostawiamy steki na kilka godzin, przykryte folią spożywczą.

steki T-bone, idealne mięso na stek dla wymagających
Idealnie sezonowane steki T-bone

Sposób przygotowania:

Krok 1 – smażenie mięsa

Najpierw dobrze rozgrzewamy grillową patelnię i smażymy na niej mięso po ok. 3-4 minuty z każdej strony. Następnie stek zdjęty z patelni przekładamy na talerz i przykrywamy folią aluminiową na około 5-7 minut, aby “doszedł” wewnątrz. Następnie stek przekładamy na ogrzany talerz i posypujemy grubo zmieloną solą morską.

Dodatki

Najlepiej smakuje z pieczonymi ziemniakami lub frytkami.

gotowy stek T-bone
Gotowy stek T-bone, propozycja podania na patelni z rukolą, pomidorkami cherry oraz opruszone parmezanem.

Mamy nadzieję, że ten sposób przygotowania, choć bardzo łatwy w wykonaniu, przypadnie Państwu do gustu i podbije Państwa kubki smakowe.

2 comments

  1. Trackback: Idealny przepis na Tomahawk w Twojej kuchni | #steaknews
  2. 13 kwietnia, 2020 at 17:54
    cascade

    I’m not cеrtain where you’re getting your information, however great topic.
    I must ѕpend some time learning much more or figuring out
    more. Thank you for excellent info I was in search օf this information for
    my mission.

Comments are closed.

do góry
pl_PLPolish

Czysta jakość od pola do stołu

Goodvalley oferuje klientom mięso wieprzowe najwyższej jakości. Ich oferta obejmuje parówki 100% mięsa, kiełbasę 100% mięsa, szynkę bez konserwantów, mięso mielone z szynki, mięso mielone z łopatki, schab, karkówkę oraz polędwiczkę.

Wszystko jest wytworzone zgodnie z filozofią Goodvalley – od zwierząt wyhodowanych bez użycia antybiotyków i karmionych paszą wolną od GMO, po produkcję rolną przyjazną środowisku, mającą zerowy ślad węglowy. 

 Mamy nadzieję, że produkty Goodvalley Wam zasmakowały i już nie możemy się doczekać, kiedy dostarczymy na Wasze stoły kolejne.