SMAKI PREMIUM wyróżnia JAKOŚĆ

Potwierdzeniem wysokiej jakości jest zarówno sieć partnerów na terenie całej Polski jak i współpraca z najlepszymi dostawcami krajowymi i zagranicznymi Produkty Smaki Premium spełniają najwyższe standardy smakowe oraz zdrowotne, czego dowodem jest stale powiększająca się grupa partnerów. Dostarczamy mięso do najlepszych restauracji. Wśród naszych klientów jest m.in. nagrodzona gwiazdką Michelin restauracja Senses, a także: N31, Fork, Flaming oraz wiele innych.

Dlaczego nasze mięso jest wyjątkowe?

  • Oferujemy wyselekcjonowane produkty klasy premium,
  • Współpracujemy ze sprawdzonymi i certyfikowanymi dostawcami – OSI POLAND FOODWORKS, Zakłady Mięsne Łuków oraz Goodvalley,
  • Selekcjonujemy mięso zarówno pod względem rasy, płci i wieku, jak i ściśle określonego stopnia otłuszczenia – od 4+ do 5+ w europejskiej skali marmurkowatości,
  • Zawsze przestrzegamy procedur łańcucha chłodniczego, dzięki czemu nasze produkty zachowują świeżość oraz walory wizualno-smakowe,
  • Dostarczamy zarówno mięso bezpośrednio po uboju, jak i sezonowane na sucho lub mokro w kontrolowanych warunkach laboratoryjnych.

Będąc zapleczem produkcyjnym dla europejskich struktur OSI GROUP, OSI POLAND FOODWORKS sprzedaje mięso wołowe głównie dla odbiorców zagranicznych, do krajów o wyjątkowej tradycji jedzenia wołowiny. Działania OSI POLAND FOODWORKS obalają mit, jakoby polska wołowina była gorsza od włoskiej czy hiszpańskiej. Wołowina z polskiego zakładu trafia do najlepszych restauracji w Hiszpanii, w tym m.in. Asador Etxebarri – trzeciej na liście 50 najlepszych restauracji na świecie (The San Pellegrino World’s 50 Best Restaurants).

Co więcej, OSI POLAND FOODWORKS potwierdza swoją jakość na międzynarodowych konkursach branżowych. W 2019 roku OSI GROUP zdobyło aż 19 medali na World Steak Challenge w Londynie, a nasz producent OSI POLAND FOODWORKS wywalczył aż 8 medali, w tym:

🥇3 złote🥈4 srebrne🥉1 brązowy

Po raz kolejny OSI FOODWORKS udowodniło, że polska wołowina to produkt najwyższej jakości, pochodzący od zwierząt  hodowanych z ogromną starannością i produkowany w harmonii z zasadami zrównoważonego rozwoju.

WOŁOWINA

Nasza wołowina pochodzi od sprawdzonego producenta – OSI POLAND FOODWORKS, który jest jednym z krajowych przedstawicieli amerykańskiego koncernu OSI GROUP, posiadającego zakłady produkcyjne w 17 krajach świata i zatrudniającego ponad 20 tysięcy pracowników. Formalnie Spółka powstała w 2010 roku, kiedy to OSI GROUP zdecydowało się rozszerzyć działalność prowadzoną na terenie Polski. W wyniku dużych nakładów inwestycyjnych, zakład mieszczący się w Chróścinie na pograniczu województw dolnośląskiego oraz wielkopolskiego został sprofilowany pod ubój bydła rzeźnego i rozbiór mięsa wołowego. Dzięki wdrożonym standardom jakości produkcji obowiązującym w całej Grupie OSI, ubojnia szybko uzyskała certyfikat IFS FOOD 5.0 (International Food Standard), następnie IFS FOOD v. 6, ISO 22000 oraz McDonald’s Supplier Standard.

Goodvalley ma własny sposób wytwarzania mięsa. To udoskonalany od lat model “od pola do stołu”

WIEPRZOWINA

Wieprzowina w sklepie Smaki Premium pochodzi od jednego, sprawdzonego dostawcy. Jest nim producent wieprzowiny premium – Goodvalley. Działalność Goodvalley sięga korzeniami 1980 roku, kiedy narodziła się idea nowego sposobu produkcji wysokiej jakości żywności, która nie ingeruje w środowisko naturalne tak mocno, jak tradycyjna hodowla. Od tego czasu firma udoskonala swoje działania, w trosce o dobrostan zwierząt i środowisko naturalne.

Goodvalley hoduje własne zwierzęta, bez użycia antybiotyków i karmi je paszami bez GMO, które produkuje na bazie uprawianych zbóż. To wszystko przy pełnym poszanowaniu środowiska naturalnego i  zachowaniu zerowego śladu węglowego.

WIEPRZOWINA

Goodvalley ma własny sposób wytwarzania mięsa. To udoskonalany od lat model “od pola do stołu”

Wieprzowina w sklepie Smaki Premium pochodzi od jednego, sprawdzonego dostawcy. Jest nim producent wieprzowiny premium – Goodvalley. Działalność Goodvalley sięga korzeniami 1980 roku, kiedy narodziła się idea nowego sposobu produkcji wysokiej jakości żywności, która nie ingeruje w środowisko naturalne tak mocno, jak tradycyjna hodowla. Od tego czasu firma udoskonala swoje działania, w trosce o dobrostan zwierząt i środowisko naturalne.

Goodvalley hoduje własne zwierzęta, bez użycia antybiotyków i karmi je paszami bez GMO, które produkuje na bazie uprawianych zbóż. To wszystko przy pełnym poszanowaniu środowiska naturalnego i  zachowaniu zerowego śladu węglowego.

WIEPRZOWINA

Wieprzowina w sklepie Smaki Premium pochodzi od jednego, sprawdzonego dostawcy. Jest nim producent wieprzowiny premium – Goodvalley. Działalność Goodvalley sięga korzeniami 1980 roku, kiedy narodziła się idea nowego sposobu produkcji wysokiej jakości żywności, która nie ingeruje w środowisko naturalne tak mocno, jak tradycyjna hodowla. Od tego czasu firma udoskonala swoje działania, w trosce o dobrostan zwierząt i środowisko naturalne.

Goodvalley hoduje własne zwierzęta, bez użycia antybiotyków i karmi je paszami bez GMO, które produkuje na bazie uprawianych zbóż. To wszystko przy pełnym poszanowaniu środowiska naturalnego i  zachowaniu zerowego śladu węglowego.

Goodvalley ma własny sposób wytwarzania mięsa. To udoskonalany od lat model “od pola do stołu”

JAGNIĘCINA

Jagnięcina w sklepie STEKI PREMIUM pochodzi z najlepszych irlandzkich ras nizinnych Salt Grass. Zwierzęta te są wypasane na naturalnie zasolonych, bryzą atlantycką, pastwiskach klifowych. Ten sposób hodowli oraz karmienia zmienia właściwości strukturalne mięsa, przez co staje się bardziej kruche i delikatne.

Co istotne, zwierzęta z ras Salt Grass są hodowane o dwa miesiące dłużej, co wpływa na rozmiar i otłuszczenie mięsa. Stada żyją na wolnym wybiegu i nie przemieszczają się tak jak w wypadku innych hodowli, przez co zwierzęta są mniej zestresowane. Dłuższa hodowla na naturalnych zasolonych pastwiskach, przy udziale dziko rosnących ziół bez wątpienia polepsza walory smakowe steków premium z jagnięciny Salt Grass.

WĘDLINY

Nasze hiszpańskie wędliny pochodzą od ściśle wyselekcjonowanych producentów i w swoich kategoriach należą do najlepszych w Hiszpanii. Szynka Bejota Joselito uznawana jest za najlepszą na świcie, w śród dojrzewających iberyjskich szynek. Wykorzystywana jest 95% restauracji Michelinowskich, używających produktów tego typu. Pozostałe wędliny wytwarzają lokalni producenci posiadający certyfikat D.O.P.

RYBY I OWOCE MORZA

Nasze ryby i owoce morza pochodzą od rodzinnej firmy rybackiej posiadającej swoje kutry łowiące zarówno w basenie morza śródziemnego, jak na oceanie atlantyckim u wybrzeży Galicji. Produkty te pobieramy wcześnie rano we wtorek i pochodzą z poniedziałkowych połowów. Dostarczamy je w najkrótszym możliwym terminie tj. od środy dostępne są dla Państwa dyspozycji. Są to ryby i owoce morza pochodzenia naturalnego jak również z renomowanych, certyfikowanych hodowli. Przewozimy je specjalistycznym transportem zapewniającym właściwe warunki termiczne.

Wszystkie dostępne produkty są porcjowane, patroszone lub filetowane według Państwa zamówienia, a następnie pakowane z zachowaniem wszelkich sanitarnych standardów.

RYBY I OWOCE MORZA

Nasze ryby i owoce morza pochodzą od rodzinnej firmy rybackiej posiadającej swoje kutry łowiące zarówno w basenie morza śródziemnego, jak na oceanie atlantyckim u wybrzeży Galicji. Produkty te pobieramy wcześnie rano we wtorek i pochodzą z poniedziałkowych połowów. Dostarczamy je w najkrótszym możliwym terminie tj. od środy dostępne są dla Państwa dyspozycji. Są to ryby i owoce morza pochodzenia naturalnego jak również z renomowanych, certyfikowanych hodowli. Przewozimy je specjalistycznym transportem zapewniającym właściwe warunki termiczne.

Wszystkie dostępne produkty są porcjowane, patroszone lub filetowane według Państwa zamówienia, a następnie pakowane z zachowaniem wszelkich sanitarnych standardów.

SERY

Oferujemy sery głównie pochodzenia hiszpańskiego. Nasze sery wytwarzane są przez renomowanych oraz certyfikowanych, niewielkich producentów. Nasze sery typu manchego zdobyły trzykrotnie tytuł najlepszych serów Hiszpanii. Pleśniowy ser cabrales dojrzewa w naturalnych jaskiniach. Pozostałe regionalne sery wytwarzane są metodami tradycyjnymi i cieszą się olbrzymim uznaniem. W naszej ofercie posiadamy zarówno sery owcze, kozie, krowie i mieszane – pasteryzowana i niepasteryzowane, młode i długo dojrzewające. Naszą ofertę dopełnia niesamowity ser truflowych z Sardynii który jest najlepszym tego typu produktem na świecie. Wszystkie sery posiadają certyfikat D.O.P. (demoniciol oryginal product). Zdecydowana większość naszych producentów, używa mleka pochodzącego od własnych zwierząt.

WINO

Posiadamy w ofercie wina hiszpańskie, białe, różowe i czerwone, cavy (naturalnie musujące produkowane metodą szampańską), młode i beczkowane. Pochodzą one z niewielkich rodzinnych winiarni, cieszących się uznaniem zarówno w Hiszpanii jak i na całym świcie. W naszej kolekcji mamy reprezentantów praktycznie wszystkich najważniejszych regionów Hiszpanii. Zdobywają liczne nagrody i medale na targach krajowych i międzynarodowych. Nie współpracujemy z żadnym dużym producentem win masowych.

DELI

Gama naszych produktów delli jest starannie wyselekcjonowana i pochodzi od renomowanych, certyfikowanych, regionalnych producentów krajowych i zagranicznych. Cieszą się one ogromnym uznaniem odbiorców.

do góry
pl_PLPolish

Czysta jakość od pola do stołu

Goodvalley oferuje klientom mięso wieprzowe najwyższej jakości. Ich oferta obejmuje parówki 100% mięsa, kiełbasę 100% mięsa, szynkę bez konserwantów, mięso mielone z szynki, mięso mielone z łopatki, schab, karkówkę oraz polędwiczkę.

Wszystko jest wytworzone zgodnie z filozofią Goodvalley – od zwierząt wyhodowanych bez użycia antybiotyków i karmionych paszą wolną od GMO, po produkcję rolną przyjazną środowisku, mającą zerowy ślad węglowy. 

 Mamy nadzieję, że produkty Goodvalley Wam zasmakowały i już nie możemy się doczekać, kiedy dostarczymy na Wasze stoły kolejne.